ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Απόφαση Κ5/160259/08-12-2021 «Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.» (ΦΕΚ Β΄ 5837/15-12-2021), και ειδικότερα με το άρθρο 8 :

Οι αιτήσεις για μετεγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο γίνονται από την 1η έως την 10η Ιουλίου εκάστου έτους. Καταρτιζόμενος που επιθυμεί μετεγγραφή σε άλλο Ι.Ε.Κ., ιδιωτικό ή δημόσιο, δύναται να την πραγματοποιήσει με υποβολή αίτησης στο Ι.Ε.Κ. που επιθυμεί να φοιτήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετεγγραφή καταρτιζόμενου αποτελεί η λειτουργία της ειδικότητας στην οποία φοιτά ο ενδιαφερόμενος, στο αντίστοιχο εξάμηνο κατάρτισης στο Ι.Ε.Κ. που επιθυμεί να μετεγγραφεί.

Επίσης, η υποβολή αίτησης από τους καταρτιζόμενους για αλλαγή ειδικότητας γίνεται από 1η έως την 10η Ιουλίου εκάστου έτους. Η αλλαγή ειδικότητας από καταρτιζόμενο στο Β ́ ή στο Γ ́ εξάμηνο σε άλλη συναφή ειδικότητα, είναι δυνατή εφόσον οι δύο ειδικότητες είχαν κοινό πρόγραμμα στα προηγούμενα εξάμηνα, όπως προκύπτει από τους Οδηγούς Κατάρτισης.