ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ξεκινούν τα μαθήματα για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου 2021Β’.

Σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση που ισχύει (ΦΕΚ 32/8-1-2022), η οποία έχει ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00, προβλέπεται η διά ζώσης λειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, καθώς και η διενέργεια της πρακτικής άσκησης/μαθητείας των καταρτιζόμενων των Ι.Ε.Κ., σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.55254/9.9.2021, όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και όσοι δεν έχουν ιστορικό́ νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου, υποβάλλονται με δαπάνη τους σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή PCR) δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από́ την προσέλευσή τους στο ΙΕΚ και προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού́ αποτελέσματος.

Με δεδομένη την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης “Όμικρον”, τόσο σε ανεμβολίαστους όσο και σε εμβολιασμένους, για την πρώτη προσέλευσή σας στο ΙΕΚ (μετά την περίοδο των διακοπών), συνιστούμε θερμά να πραγματοποιήσετε όλοι διαγνωστικό έλεγχο (self-test ή rapid) και να προσέλθετε μόνο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
Σημείωση: Για το self-test μπορείτε να απευθυνθείτε σε Φαρμακείο και να το ζητήσετε δίνοντας το ΑΜΚΑ σας, καθώς είναι πιθανό να το δικαιούστε ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης υπενθυμίζουμε, ότι για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία όλων στο ΙΕΚ, εξακολουθούν να ισχύουν τα παρακάτω:

Α. Υποχρεωτική και σωστή χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός (προτείνεται χρήση χειρουργικής μάσκας ή αυξημένης προστασίας KN-95).

Β. Τήρηση αποστάσεων (1,5 μ.) μεταξύ των ατόμων.

Γ. Συχνή χρήση αλκοολούχου διαλύματος για την αντισηψία χεριών.

Δ. Συνεχής ή συχνός εξαερισμός των χώρων.

Σε περίπτωση που έχετε συμπτώματα που μοιάζουν με κοινό κρυολόγημα (πονόλαιμος, ρινική καταρροή, κόπωση, μυϊκοί πόνοι πυρετός), παρακαλούμε να πραγματοποιείτε άμεσα διαγνωστικό έλεγχο (self-test ή rapid ή PCR) και φυσικά να προσέρχεστε στο ΙΕΚ εφόσον αυτό είναι αρνητικό. Σε αντίθετη περίπτωση να ενημερώνετε άμεσα τη Γραμματεία του ΙΕΚ και να αποστέλλετε με email το θετικό αποτέλεσμα του rapid test ή του PCR. Συμβουλευτείτε επίσης τις τελευταίες οδηγίες απομόνωσης-καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και επαφών τους του ΕΟΔΥ.

Ελπίζουμε στη συνεργασία όλων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κατάρτισης.