ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 9 – 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΝΕΟ)

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο για τη λειτουργία των Ι.Ε.Κ., μετά τα έκτακτα μέτρα που θεσπίστηκαν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τα οποία θα ισχύσουν στο σύνολο της Επικράτειας, αποφασίσθηκε η αναστολή της Πρακτικής Άσκησης για το χρονικό διάστημα από τις 7 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020, ανεξάρτητα αν η επιχείρηση δεν αναστέλλει τη λειτουργία της στο διάστημα αυτό.

Παρακαλούνται οι πρακτικά ασκούμενοι να έρθουν σε επαφή με τους εργοδότες που τους παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης και να τους ενημερώσουν για το περιεχόμενο της εγκυκλίου σχετικά με την αναστολή της.

Όσον αφορά την υποχρέωση των εργοδοτών σχετικά με το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ στο οποίο καταχωρούν τους πρακτικά ασκούμενους, δεν απαιτείται ουδεμία ενέργεια ή αλλαγή, αν θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις που έχουν διατεθεί μετά τη λήξη της αναστολής. Η μόνη τροποποίηση που θα απαιτηθεί εκ μέρους των εργοδοτών είναι η ορθή επανάληψή της, με αλλαγή της ημερομηνίας λήξης, λίγο πριν τη λήξη της, σύμφωνα με νέο προγραμματισμό μετά την άρση της αναστολής.

Τυχόν δήλωση διακοπής πρακτικής άσκησης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ συνεπάγεται την έναρξη της πρακτικής άσκηση εκ του μηδενός, μετά τη λήξη της αναστολής.