ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης προς όλα τα ΔΙΕΚ, καλούνται οι εκπαιδευτές και σπουδαστές να συμμετέχουν (για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΙΕΚ μας, στη διεύθυνση https://iek-amarous.att.sch.gr/openeclass/ .

Οι εκπαιδευτές καλούνται να αναρτήσουν υλικό (εφόσον δεν γνωρίζετε πως, δείτε τα σχετικά αρχεία) για τα μαθήματά τους (σημειώσεις, ασκήσεις, εργασίες κλπ) και οι σπουδαστές να μελετήσουν το υλικό και να αναρτήσουν τις απαντήσεις τους στις εργασίες.

Για την είσοδό σας στην πλατφόρμα έχετε όλοι παραλάβει με email τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτήν. Εάν κάποιος εκπαιδευτής ή σπουδαστής έχει χάσει τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα και έχει διαγράψει το σχετικό email (στάλθηκε 1/3/2020), μπορεί να στείλει email στη γραμματεία του ΙΕΚ, ώστε να του αποσταλεί εκ νέου.

Παρακαλούμε, λοιπόν, όλους τους εκπαιδευτές (ιδιαίτερα των θεωρητικών μαθημάτων και του θεωρητικού μέρους των μικτών μαθημάτων) αλλά και των εργαστηριακών μαθημάτων στο μέρος που αυτό είναι εφικτό, να αναρτήσουν το υλικό τους (που μπορεί να αφορά σε βάθος χρόνου ακόμα και όλο το εξάμηνο), αλλά και ασκήσεις και γραπτές εργασίες, προκειμένου οι σπουδαστές να διατηρήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διαδικασία αυτή δεν αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Θα βοηθήσει όμως σημαντικά, όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στην ολοκλήρωση της ύλης με πολύ λιγότερο άγχος και πίεση.

Παρακαλούμε επίσης τους εκπαιδευτές, να ενημερώνουν με email το ΙΕΚ (θα αναγράφουν τμήμα και μάθημα για το οποίο ανάρτησαν υλικό), ώστε με ευθύνη του ΙΕΚ να ενημερώνουμε άμεσα (μέσω email) τους σπουδαστές γι’ αυτό.

Κάθε σπουδαστής, θα πρέπει να ελέγχει καθημερινά μέσα από την πλατφόρμα για τυχόν αναρτήσεις που έχουν ήδη γίνει.