ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2023

Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Αμαρουσίου, έχει θέσει ως κύριο στόχο την παροχή ποιοτικής κατάρτισης και την κατάλληλη προετοιμασία των σπουδαστών, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια για την ένταξη τους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, τόσο της εγχώριας όσο και της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, καθώς και να καταστούν ανταγωνιστικοί στο μελλοντικό επαγγελματικό τους χώρο.

Με την πεποίθηση ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ μπορούν να προσφέρουν πολλές εμπειρίες και να αναβαθμίσουν την επαγγελματική προοπτική των σπουδαστών που συμμετέχουν σε αυτά, αλλά και να συνεισφέρουν προς την ικανοποίηση του παραπάνω στόχου, υποβάλαμε το Φεβρουάριο 2023 σχέδιο κινητικότητας στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 – Κινητικότητα Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση KA1, το οποίο έλαβε έγκριση από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού (Ι.Κ.Υ.) τον Αύγουστο 2023.

Στοιχεία σχεδίου κινητικότητας:

Κωδικός προγράμματος: 2023-1-EL01-KA122-VET-000137986

Τίτλος: Σπουδαστές των ειδικοτήτων Βρεφοκομίας και Αισθητικής Τέχνης επιζητούν την πρόκληση μικρής διάρκειας Πρακτικής Άσκησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απόκτηση πρόσθετων χρήσιμων εμπειριών για την επαγγελματική τους πορεία.

Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός: 47.482,00€. Σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (Ι.Κ.Υ.).

Φορέας και χώρα υποδοχής: ATHENA STUDY, Ρουμανία – www.athenastudy.eu

Στην κινητικότητα θα συμμετέχουν ομάδες σπουδαστών των ειδικοτήτων Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (με τη νέα ονομασία Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής ηλικίας) και Ειδικός Αισθητικής & Τέχνης του Μακιγιάζ (δύο ροές).

Οι δραστηριότητες κάθε ροής θα έχουν διάρκεια 14 ημερών και θα αφορά πρακτική άσκηση σε επαγγελματικούς φορείς στη χώρα προορισμού.

Από κάθε ειδικότητα θα συμμετέχουν, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, 10 σπουδαστές, οι οποίοι θα επιλεγούν από τους σπουδαστές που φοιτούν στο Γ’ εξάμηνο κατά στο 2023Β.

Κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων

Η τελική επιλογή θα γίνει με ποσοτικά, αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια, με βαρύτητα ως εξής:
Ο μέσος όρος των Γ.Μ.Ο. επίδοσης των δύο πρώτων εξαμήνων θα συμμετέχει σε ποσοστό 40%.
Το σύνολο των παρουσιών κατάρτισης των δύο πρώτων εξαμήνων θα συμμετέχει σε ποσοστό 30%.
Η γνώση Αγγλικών (Β2 (1 μόριο), C1 (2 μόρια), C2 (3 μόρια)) θα συμμετέχει σε ποσοστό 30%, Άτομα με λιγότερες ευκαιρίες, θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα (μέγιστο ποσοστό συμμετοχής 25% ανά ροή).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα γίνει κλήρωση παρουσία των υποψηφίων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την κατάταξη τους από τη Διεύθυνση, καθώς και με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ.